Web Analytics Made Easy - Statcounter

فعال اقتصادی شرق اصفهان، گفت: بیشتر تولیدکنندگان مشکل اقتصادی دارند و برای افزایش تولید باید تسهیلات کم بهره به فعالان این عرصه ارائه شود که متاسفانه اصلا وامی در اختیار ما نمی گذارند…

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اصفهان شرق، در دهستان شاهتور از توابع شرق اصفهان به تازگی یک استخر جدید پرورش ماهی احداث شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استخر را محمدرضا قدرتی احداث کرده که تا پیش از این مشغول به کشاورزی بود، اما خشکسالی دیگر امان این کشاورز را برید و به این شغل روی آورد. این ها بهانه ای شد تا ما میهمان این کشاورز  و فعال  کار و تلاش در منطقه باشیم و با او به گفتگو بنشینیم.

اصفهان شرق: چگونه می شود پرورش ماهی راه اندازی کرد؟ کار سختی است و پیش نیازهای خاصی می خواهد؟

برای شروع کار نیاز نیست چندین هکتار زمین کشاورزی را به عنوان یک حوضچه پرورش ماهی در نظر بگیرید.

پیش از هر چیزی باید دانش مورد نیاز پرورش ماهی کسب شود، این دانش و مهارت می‌تواند به صورت تجربی هم منتقل شود یا این که از کسی که تجربه این کار  را دارد راهنمای بگیریم که این خود گام اول موفقیت است.

با یک زمین صد متری هم می‌ توان این کسب ‌و کار را راه‌ اندازی کرد، زیرا ماهی در دسته جانورانی قرار می‌گیرد که مساحت کمی برای ادامه حیات نیاز دارند، ماهی نسبت به سایر موجودات پرورشی زمین کمتری برای رشد استفاده می‌کند.

پس به بیان دیگر می شود گفت که فقط سرمایه لازمه کار پرورش ماهی نیست.

پرورش ماهی در حوضچه مجموعه ‌­ای از اقدام هایی است که باعث ایجاد ارزش ‌افزوده و رونق کسب ‌و کار با وجود این خشکسالی که سال است گریبان گیر شرق اصفهان شده، در این صنعت می‌ شود.

بسیاری بر این باورند که پرورش ماهی قزل‌آلا نیاز به یک سرمایه هنگفت و فضای بسیار بزرگ و مناسب دارد، در حالی که این مشکلات با راهکارهای بسیار ساده قابل جبران است، برای راه‌ اندازی یک پرورش ماهی بیش از هر چیزی به دانش و تسلط به روش‌ های نگه ‌داری ماهی نیاز است.

مزیت پرورش ماهی نسبت به سایر فعالیت ها از دیدگاه یک کشاورز با تجربه چیست؟

پرورش ماهی در داخل منابع آب کشاورزی یکی از فعالیت‌ های اقتصادی جدیدی است که در کشور شکل‌ گرفته و به دلیل کمبود منابع آبی مخصوصا در شرق اصفهان مورد تأکید ویژه قرار گرفته است.

پرورش ماهی یک روش برای بهره‌ وری بیشتر منابع آب به شمار می‌ رود، چرا که پرورش ماهی در این منابع به‌صورت دو منظوره بوده و هیچ‌ گونه مصرف آبی به همراه ندارد.

پرورش ماهی در استخرهای کشاورزی باعث می‌ شود آب خروجی از استخر، غنی‌ شده و نتیجه این اقدام، افزایش تولید محصولات کشاورزی، با کیفیت بهتر خواهد بود، از سوی دیگر، پرورش ماهی در استخرهای ذخیره، میزان مصرف کود را تا حدودی کاهش می‌ دهد که از نظر زیست‌ محیطی نیز نکته‌ ای قابل توجه است.

وجود چاه های سطحی در دهستان شاهتور ظرفیتی مناسب برای آبزی‌ پروری است و با وجود این چاه ها می توان آب استخر ها را فراهم کرد.

علاوه بر این به ازای هر کیلوگرم تولید ماهی، هزار و ۵۰۰ تومان سود، عاید کشاورز می‌ شود و این یعنی پرورش ماهی برای کشاورز سود اقتصادی به همراه داشته و می‌ تواند بسیاری از هزینه‌ های جنبی او را به‌ آسانی جبران کند و از طرفی بازار فروش در نزدیکی  وجود ندارد اگر به استان های دیگر بروید می‌بینیم که مرکز فروش آبزی‌ پروری وجود دارد و انواع ماهی‌ ها در بازار فروش می‌ کند اما در شرق اصفهان ما این بازار نیست.

شاید چند مغازه پراکنده باشد و مهم تر از آن این است که موقعی که ماهی عمل می آید قیمت آن خیلی پایین می آید و این خود یک ضرر برا شیلات دار است.

شما به عنوان یک فعال اقتصادی به چه مشکلاتی دست و پنجه نرم می کنید؟

بیشتر تولید کنندگان مشکل اقتصادی دارند و برای افزایش تولید باید تسهیلات کم بهره به فعالان این عرصه ارائه شود که متاسفانه اصلا وامی در اختیار ما نمی گذارند و فقط اسمش هست و وقتی به بانک مراجعه می کنیم یا سودش زیاد است یا هزار تا مشکل جلوی راه می گذارند که طرف پشیمان می شود.

اول باید بازاریابی در این مقوله دنبال شود چرا که این امر بدون تسهیلات هم افراد را برای سرمایه‌ گذاری مشتاق می‌کند که متاسفانه اصلا در این زمینه بازار یابی شرق اصفهان خیلی ضعیف است.

تسهیلات با نرخ سود بالا گره از کار کشاورز باز نمی‌کند و مسئولان بجای این که اعتبارات برای خشک‌ سالی اختصاص دهند این پول را به‌ صورت مستقیم به خود کشاورز دهند و این بودجه را به‌ صورت خوراک و بچه ماهی بین کشاورزان توزیع کنند چون با این کار هم تعداد شیلات و استخر ها زیاد می شود هم کمکی می شود برای حیاط کشاورزی چون با خود آب تخلیه استخرها می شود کشاورزی هم در کنار این کار انجام داد.

به نظر شما این صنعت می تواند به اقتصاد شاهتور یا شرق اصفهان کمک کند؟

اگر تعداد استخرهای فعال در دهستان شاهتور زیاد شود هم آب مورد نظر برای کشاورزی است هم مردم بیکار نیستند و خیلی از آن ها بر سر استخر خود یا دیگران مشغول کار می شوند.

باید بازاریابی در این مقوله دنبال شود چرا که این امر بدون تسهیلات هم افراد را برای سرمایه‌ گذاری مشتاق می‌ کند، اگر تعداد استخرهای فعال در دهستان شاهتور زیاد شود هم آب مورد نظر برای کشاورزی است هم مردم بیکار نیستند و خیلی از آن ها بر سر استخر خود یا دیگران مشغول کار می شوند.

در بیان مشکلات فعالان این عرصه به مشکلات زیرساختی و بانکی اشاره کردید. چه مشکلاتی در حوزه پرورش ماهی وجود دارد؟

در حال حاضر بچه ماهی را از استان های یاسوج و چهار محال بختیاری  تهیه می‌ کنیم و همین امر هزینه‌ های حمل‌ و نقل و در نتیجه هزینه تولید را بالا برده است و ممکن است با وجود راه دور تلفات بچه ماهی ها زیاد شود.

همچنین در حال حاضر کارخانه تولید خوراک برای ماهیان سرد آبی در نزدیکی نداریم و ما این خوراک را از استان های دیگر تهیه ‌کنیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۲۷۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت ۴۴۹ طرح راکد و غیرفعال به چرخه تولید با حمایت بانک کشاورزی در سال ۱۴۰۲

 به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، از مجموع 609 فقره طرح غیرفعال یا راکد شناسایی شده در پایان سال 1401، تعداد 449 فقره طرح طی سال 1402 از طریق تامین مالی به مبلغ 30 هزار و 747 میلیارد ریال، با اقداماتی نظیر تمدید، رفع مشکل پرداخت اقساط، تخصیص تسهیلات تکمیلی و سایر اقدامات قانونی، تعیین تکلیف و به چرخه تولید بازگردانده شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انتقال تجارب و دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه شیلات به تاجیکستان
  • چرا بانک‌ها از پرداخت تسهیلات مسکن طفره می‌روند؟/ فرار بانک ها از تله وام مسکن
  • لرستان؛ فرصت تولید و تجارتِ صنعت شیلات
  • نقش۳۰۶هزارمیلیاردریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی
  • استفاده از پایاب های کشاورزی در حوزه آبزی پروری
  • بازگشت ۴۴۹ طرح راکد و غیرفعال به چرخه تولید با حمایت بانک کشاورزی در سال ۱۴۰۲
  • نقش ۳۰۶ هزارمیلیارد ریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی خانوارها در سال ۱۴۰۲
  • ۳۵ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون جذب ششتمد خراسان رضوی شد
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر محصولی ازشرکتی دانش‌بنیان
  • سازمان اوقاف خود را مخاطب در جبهه پیشران انقلاب اسلامی می‌داند